Botaniske fristelser

Denne våren kan du boltre deg i eksotiske farger og botaniske mønstre. Slipp den eksotiske våren inn!

TEKST: ANNE MERETE SOLBAKKEN

Grått og hvitt har i lang tid vært dominerende i norske hjem og innredning, men trenden viser nå en endring mot mer fargebruk. Grønt er en stor farge denne våren. I kombinasjon med organiske mønstre, bringer den naturen inn i hjemmene våre. Blomstermønstre er fremdeles gjeldende i trendbildet, og med kontrastfarger som rosa, gult og terrakotta gir dette et friskt og varmt preg til interiøret. Naturmaterialer som bambus, rotting, strå og kurv kombinert med tekstiler med rufsete detaljer og overflater gjør interiøret lunt og røft på samme tid. Materialbruken viser også hvordan interiørtrendene speiler folks økende miljøbevissthet.

Flamingo pyntegjenstand

STATEMENT: Organiske mønstre og friske farger finnes i både puter, gardiner og pyntegjenstander. Fra Princess.

Klare for våren

Hos Princess har de for lengst sluppet våren inn i butikkene. Butikksjef Randi Eikehaug forteller at kundene blir så glade av å se alle fargene og mønstrene:

– Folk elsker det, men ikke alle tør å ta steget helt ut, forteller hun. De som vil tilføre farge litt steg for steg velger gjerne mer diskrete farger og interiørinnslag. De mest vågale velger fargerike innslag med store mønstre i grønt, rosa og aprikos. Og om du ønsker et skikkelig blikkfang i hjemmet ditt kan du dekorere med iøynefallende statementobjekter.

– Er du skikkelig i forandringshumør finner du alt fra flamingoer til kaktuser her hos oss, særlig de unge har tatt imot denne trenden med ulike statementprodukter, forteller Randi.

Kaffikanne fra Kitchn

BLÅTT ER HOT: EN av vårens store trendfarger er blått. Hva med en delikat og lekker ny kaffekanne i blått? Fra Kitch`n.

Blått er alltid flott

Blått er en annen av vårens store interiørfarger. Du finner mye blått både til soverom, stue og kjøkken, gjerne i kombinasjon med blått på gardiner og vegger, noe som gir rommet et elegant og kjølig preg. Blått gjør seg også gjeldende i uterommet, og den blå fargepaletten på puter, pledd og serviser assosieres gjerne med den maritime norske skjærgårdsferien. Fargene kan være med på å skape en avslappende atmosfære som gir rom for ro og hvile.

 

Puter og sofagruppe

INNE- OG UTEROM: Puter og dekor i vårens palett kan brukes som friske innslag innendørs og kan flyttes ut så snart solen varmer nok. Fra Kid interiør.

Ute inne og inne ute

Om våren og sommeren flytter vi grensene for inne- og uterom. Puter og dekor i vårens palett kan brukes som friske innslag innendørs og kan flyttes ut så snart solen varmer nok. Som dekor kan du også hive deg på en annen av vårens boligfavoritter: farget glass i ulike varianter. Matt, røket, klart eller mørkt. Implementer glass i interiøret og skap en kontrastfylt kombinasjon av rå skandinavisme og sirlig håndverk.

 

Grillsesongen er i gang

Tiden er også inne for å finne frem grillen igjen. Levende flammer skaper stemning og du kan forlenge sommerkveldene i hagen eller på terrassen. Hos Jernia finner du et stort utvalg av griller. En sikker vinner for våren er den lekre designergrillen Morsø Forno. Grillen lar deg enkelt steke brød og perfekte italienske pizzaer, den fungerer utmerket som stekeovn og til braisering – samtidig som du kan grille på vanlig vis. Elegant utformet i sortlakkert støpejern er den dessuten like mye en hyggelig utepeis og terrassevarmer.

Morsø grill jernia

GRILL: Morsø Forno er designet av den anerkjente danske designeren Klaus Rath, og har blant annet vunnet den tyske designprisen Interior Innovation Award. Grill fra Jernia.

Butikkene i Knarvik er klare for våren, og her finner du både botanisk og blått, og masse annet flott og godt for øyet!